Tesla, Bitcoin och kryptorummet: Showen Musk fortsätter? Experter svarar

Bitcoin

Här är vad krypto- och blockchain-branschexperter tycker om Teslas senaste investering på 1,5 miljarder dollar i Bitcoin.

Medan 2020 var ett betydande år för Bitcoin ( BTC ) är det precis började året 2021 redan fullt av stora överraskningar

Den 8 februari hoppade Bitcoins pris med nästan 3000 dollar på några minuter , sedan steg det 20% på 24 timmar – allt på grund av nyheten om Elon Musks Tesla som fördelade 1,5 miljarder dollar av sin balansräkning till BTC.

Samma vecka tillkännagav USA: s äldsta bank, Bank of New York Mellon, planer på att hålla, överföra och utfärda Bitcoin. Mastercard planerar också att stödja kryptovalutor 2021 för sina nästan 1 miljard användare. Och SEC-kommissionär Hester Peirce, ofta kallad „Crypto Mom“ ​​i kryptosamhället, betonade till och med den brådskande nödvändigheten av tydlighet i reglerna på grund av de senaste händelserna i rymden.

Med PayPal, Tesla, Mastercard, BNY Mellon och andra som kommer in i kryptosfären blir det inte tydligare än någonsin att digitala tillgångar nu ingår i mainstream? Att deras massantagande har börjat och att det handlar om nuet, inte om framtiden?

Förra året frågade Cointelegraph experter inom krypto- och blockchainindustrin om deras åsikter om PayPals kryptointegration och massanpassning och om vikten av 2020 i Bitcoins historia . Den här gången är frågan: Vad betyder Teslas senaste investering på 1,5 miljarder dollar i Bitcoin för kryptoutrymmet när det gäller finansmarknaderna, för kryptoöverföring och varumärkesbyggande och för hela branschen i allmänhet?

Alex Tapscott, vd på Ninepoint Partners:

”Teslas köp av Bitcoin skickade utan tvekan en chockvåg genom hörnkontoren för varje ekonomichef och företagskassör i Amerika och bortom. En av Bitcoins många fördelar är att den fungerar som digitalt guld, diversifierar företagets innehav och sänker valutarisken. Varje ekonomichef bör skärpa sina pennor för att förstå om och i slutändan när de ska köpa den.

Även om Tesla inte är det första offentliga företaget som köper Bitcoin för sin statskassa, är det den absolut viktigaste. Hur poetiskt är det att Elon Musk, en rymdentreprenör, drev Bitcoin till sin flyghastighet i företagens Amerika!

Beslutet från Tesla följer en rad högprofilerade tillkännagivanden från stora företag, som passar ett mönster av accelererande institutionell och företags adoption. Teslas beslut att acceptera Bitcoin var lika konsekvent för statens fördelning. Detta följer i fotspåren från flera andra stora innovativa företag som PayPal, Visa och andra som bygger en motorväg till Bitcoin-massanpassning, vilket möjliggör inte bara Bitcoin-köp och -försäljning utan integration i deras handelsnätverk. I slutet av 2021 förväntar jag mig att många fler företag inte bara håller Bitcoin utan har en riktig Bitcoin-strategi.”

Da Hongfei, grundare av Neo och grundare och VD för Onchain:

”Detta är ett mycket lovande tecken för vanligt intresse och dess ökande vilja att anta blockchain. Dessutom bekräftar det att blockchain och Bitcoin är här för att stanna för framtiden.

Under 2020 investerade allt fler finansiella institutioner i Bitcoin, och jag är övertygad om att blockchain-antagandet accelererar i takt med att det globala finansiella paradigmet övergår till att helt omfamna digitalisering och decentralisering. Framåt måste vi fortsätta att driva på effektiva standarder inom branschen samt ökad integration för att till fullo kunna leverera blockchains spelförändrande potential. ”