ShapeShift Rolls Out Self-Custody Trading App voor BTC, ETH, LTC, DGB, TUSD, & ERC20 Munten

Bitcoin

Een zelf-soevereine handelsapplicatie zoals ShapeShift wordt als veiliger beschouwd omdat er geen derden bij de opslag van de activa betrokken zijn.

ShapeShift, een in Zwitserland gevestigde self-custody crypto-beurs, heeft zijn soevereine mobiele handelsapplicatie gelanceerd in navolging van Robinhood en Revolut. De nieuw gelanceerde mobiele handelsapplicatie zou de handelaren in staat stellen crypto te kopen en te verkopen vanaf hun mobiele apparaten, waarbij de gebruikers volledige controle hebben over hun sleutels.

Een zelf-soevereine handelsapplicatie zoals ShapeShift wordt als veiliger beschouwd omdat er geen derde partijen bij betrokken zijn voor de opslag van de activa. Ten tijde van de lancering zou de mobiele handelsapplicatie bitcoin, Ethereum, en ERC-20 tokens, Digibyte, en TrueUSD ondersteunen.

ShapeShift beweert ook een klantenbestand uit 120 landen te hebben en ten tijde van de lancering hebben ze getweet:

„Onze nieuwe app geeft u de mogelijkheid om te handelen met concurrerende tarieven en Bitcoin te kopen in meer dan 120 landen, terwijl u geniet van self-custody van uw crypto.“

Erik Voorhees, de oprichter en CEO van ShapeShift, bracht voor de lancering van de mobiele app een verklaring uit waarin stond:

„Het ShapeShift-cryptoplatform is een jaar geleden gelanceerd en brengt een goed self-custody digitaal vermogensbeheer naar de massa. Maar het was alleen beschikbaar op het web. De mobiele app is hier, en met één e-mail en wachtwoord kunnen gebruikers genieten van self-sovereign finance op zowel het web als mobiel.“

De lancering van ShapeShift’s mobiele handelsapplicatie zit goed met zijn uitbreidingsplannen om een nieuw klantenbestand te bereiken. In februari van dit jaar kondigde de firma een nieuwe COO aan in Lisa Loud, een voormalige Apple-ingenieur, en PayPal-manager.

ShapeShift die een stuk probeert te nemen in de groeiende mobiele handelssector

De mobiele trading app arena is begonnen met het zien van enige concurrentie met Robinhood die het grootste deel van de markt deelt. De lancering van de mobiele handelsapp van ShapeShift komt slechts enkele dagen nadat de in Londen gevestigde challengerbank, Revolut, haar mobiele bankiersapp lanceerde met de mogelijkheid om Bitcoin Evolution en Ethereum te kopen voor klanten in de VS. Tegelijkertijd kunnen Europese klanten ook Litecoin, Bitcoin Cash en XRP kopen.

Robinhood heeft ook de UK-lancering van haar aandelen- en crypto-handelsapp geannuleerd na het verkrijgen van de makelaarsautorisatie van de UK Financial Conduct Authority (FCA) in 2019. Een vertegenwoordiger van het bedrijf gaf commentaar op het uitstel van de Britse lancering en zei dat ze op dit moment proberen hun positie in hun kernmarkt in de Verenigde Staten te versterken. De woordvoerder zei:

Er is de afgelopen maanden veel veranderd in de wereld en we hebben de moeilijke beslissing genomen om onze Britse lancering voor onbepaalde tijd uit te stellen. Als bedrijf richten we onze inspanningen op het versterken van onze kernactiviteiten in de VS.