Het volgende koersdoel van Bitcoin zou $ 74.000 kunnen zijn, zegt technisch analist

Bitcoin

Todd Gordon, oprichter van TradingAnalysis.com, heeft betoogd dat het volgende koersdoel voor het vlaggenschip cryptocurrency bitcoin “ongeveer $ 74.000” is, gebaseerd op de Elliott Wave-theorie.

Toen hij sprak over CNBC’s “ Trading Nation „, merkte Gordon op dat het moeilijk is om BTC een fundamentele waarde te geven „omdat er een vrijwel eindige voorraad is“, aangezien slechts 21 miljoen bitcoins ooit geproduceerd zullen worden. In een poging om te zien waar de prijs van BTC naartoe zou kunnen gaan, gebruikte Gordon de Elliott Wave-theorie .

Hij zei:

Het is een geweldige manier om crypto te waarderen, omdat Elliott Wave bedoeld is om de hoedende mentaliteit en de emoties die de prijs drijven – angst en hebzucht – te detecteren en het creëert zeer herkenbare patronen.
Gordon voegde eraan toe dat de theorie is gebaseerd „op het idee dat er vijf golven zijn in een primaire trend, drie [opwaartse] trends en twee tussenliggende correcties.“ De eerste golf waarop hij wees, deed zich voor in 2014 en werd gevolgd door een daling in 2015 en een opwaartse trend tot en met 2018.

De vierde golf, zei hij, vormde de afgelopen twee jaar „een soort zijwaartse driehoek“ en de vijfde zou degene kunnen zijn die de prijs van BTC boven zijn vorige hoogste punt ooit laat stijgen. De theorie voorspelt naar verluidt een „betrouwbare relatie“ tussen het percentage afgelegde afstand in de eerste golf en het percentage verandering in de vijfde golf. In 2014 steeg de prijs van BTC met 658%.

De technische handelaar concludeerde:

Ik kan niet geloven dat ik dit op CNBC ga zeggen, maar het zijn er ongeveer 74.000. De Elliott-golf gaat heel goed samen met … Fibonacci-veelvouden. Als het toch tekort wil schieten, kan het naar 61% van dat doel gaan, dat is slechts 34.000.

Op het moment van drukken laten CryptoCompare-gegevens zien dat bitcoin wordt verhandeld voor $ 19.150 na een stijging van meer dan 160% year-to-date. Op CNBC deed Mark Tepper, president en CEO van Strategic Wealth Partners, ook bullish BTC-prijsvoorspellingen.

De CEO zei dat hij tot voor kort bitcoin had behandeld als een speculatieve investering die een fractie van zijn portefeuille vertegenwoordigde. Zijn aanpak veranderde toen PayPal en andere beursgenoteerde bedrijven de cryptocurrency-ruimte begonnen te betreden.

Volgens zijn woorden hield een gebrek aan adoptie hem tegen, maar adoptie vindt nu plaats:

Maar … adoptie vindt plaats en die gebruikers, die PayPal- en Square-gebruikers, ze kopen meer bitcoin dan wat er dagelijks op de markt komt.