Crypto Industry Giant Digital Currency Group satsar på Crypto Mining Industry med nytt dotterbolag „Gjuteri“

Bitcoin

Cryptocurrency-branschjätten Digital Currency Group (DCG) har satsat på kryptovalutagruvindustrin genom att etablera ett nytt helägt dotterbolag som heter Foundry. Tillkännagav i ett pressmeddelande tidigare i dag, och gjordes grundläggande ursprungligen 2019. DCG säger att det kommer att investera över 100 miljoner dollar i företaget under nästa år.

Företaget tillhandahåller gruvdrift och stakingstjänster för cryptocurrency, ger råd om gruvbrytare och tillverkare av gruvutrustning och tillhandahåller också finansiering till företag inom kryptobrytindustrin

Gjuteriet leds av Mike Colyer, som har tidigare erfarenhet av cryptocurrencyindustrin som chef för affärsutveckling för crypto-värdföretaget Core Scientific och även fungerat som verkställande direktör vid mindre kryptobrytningsföretag Savage IO.

Enligt pressmeddelandet är Foundry redan en av de största Bitcoin Trader gruvverksamheterna i Nordamerika. Företaget säger också att det spelade en hand i upphandlingen av ungefär hälften av Bitcoin-gruvutrustningen som levererades till Nordamerika 2020.

VD för Digital Currency Group, Barry Silbert, kommenterade vikten av gruvdrift och insatser för blockchain-ekosystemet:

”Digital tillgångsutvinning och staking utgör ryggraden i blockchain-tekniken som kommer att driva den utvecklingen. Gjuteriet tar med sig kritiska resurser och vägledning till ett viktigt hörn av branschen, och Mike Colyer och hans team har expertis, trovärdighet och integritet för att stödja gruvarbetares och tillverkares utvecklande behov. ”

Samtidigt sa Bitmains globala försäljnings- och marknadsföringsdirektör Su Ke att Foundry spelade en viktig roll i Bitmains verksamhet på USA: s marknad:

”Genom Foundrys arbete och ekonomiska stöd från våra slutkunder har vi kunnat skicka ett betydande antal maskiner till USA i år. Foundrys institutionella tjänster för nordamerikanska företag och teamets expertis har spelat en nyckelroll för att få detta att hända. ”

En kryptoindustrigigant

DCG är en av de största aktörerna i kryptovalutan och har gjort investeringar i mer än 160 kryptovalutaföretag, inklusive Coinbase, Ripple och Kraken. Förutom det nyligen tillkännagivna gjuteriet, äger DCG också cryptocurrency tillgångschef Grayscale Investments, cryptocurrency primer mäklare Genesis, och ledande kryptomedium uttag CoinDesk.